Sortera

×

Elitloppet 2024 tips – Hela elitloppshelgen

Följ mig
Senaste inläggen av Hampus Sjoestedt (se alla)
Elitloppet 2024 ny reizbet

Texten uppdateras löpande

Tips till Elitloppet försök 1
Tips till Elitloppet försök 2
Tips till Sweden Cup
Tips till Harpers Hannover
Tips till Fredagens GS75 24 Maj Solvalla

Innehåll

Elitloppshelgen

Snart är den här – dagen alla travälskare väntar på, den sista söndagen i Maj, och om vi ska vara ärliga, hela dess helg. Det blir varje år svårt att glömma bort att det är morsdag men det är ju faktiskt inte det som söndagen handlar om – Ledsen Morsan – Elitloppet är en av de mest prestigefyllda travtävlingarna i världen och en årlig höjdpunkt inom hästsporten. Men det är ju faktiskt inte bara tävlingarna som är grymma, det blir ju trots allt en folkfest som lockar tusentals traventusiaster från hela världen.

Tyvärr så höll Covid oss borta under nått år men när publiken fick vara på plats igen så fick vi se en av de svettigaste prestationerna i Elitloppets historia. Favoriten och vad som kanske var andrahandsfavoriten här i Sverige men favoriten i Frankrike hoppade också, men han till skillnad mot Redens häst ställde sig och lyckades ta en sväng förbi korvkiosken och handla sig en french hotdog innan han gick i mål som vinnare.

För er som inte vet hur loppet går till så går jag snabbt igenom det – vet ni hur det funkar kan ni scrolla ner lite eller klicka här för.

Speltips till Elitloppet och hela helgen 2024

Det är bara ett par dagar kvar och jag har som bästa lir under helgen funderat om det inte är så enkelt så att Izoard Vedaquais kliver runt hela fältet i Harpers Hannovers långlopp. Det är dock där som skrällen brukar dyka upp, men vi kanske kan fixa en fin trio.

Kvalen och inbjudningarna

Det finns ett par sätt som du kan kvala in till loppet på. Antingen så kan du bli inbjuden, det vill säga Malmrot dyker upp och håller i en rosa biljett med din hästs namn på, eller så kan du försöka vinna något av loppen som ger dig en automatisk biljett. Förra året var det Paralympiatravet, Meadow Roads lopp, H.K.H Prins Daniels Lopp och Finlandialoppet. Sen förr-förra året var det lite snack om vilken häst som skulle få den sista platsen så då körde de igång “folkets häst” där folk fick välja och på så vis fick Conrad Lugauer in sin häst Night Brodde. Bra eller dåligt? Det hade folk många tankar kring men vi lämnar det därhän.

Men när Take Them för ett par år sedan blev inbjuden så var det inte efter ett lopp på plats som Malmrot stod och väntade utan i studion, och då såg det ut som nedan.

Take Them Elitloppet jpg

Rosa biljett till Take Them i Studion.

stoletheshow inbjudan STOR 1

Rosa biljett på plats i Finland till Stole The Show efter lopp.

Själva loppet består av två kvalheat och en final. I varje kvalheat tävlar åtta hästar, och de fyra främsta i varje heat går vidare till finalen. De två vinnarna i vardera lopp drar en boll där det står 1 eller 2 och får välja spår i den ordningen i final-fältet. Detta fortsätter med andralplatserna, tredje och så vidare.

Elitloppets historia är fylld av minnesvärda ögonblick och legendariska hästar. Hästar som Varenne och Mack Lobell – Legendariska kuskar som Stig H Johansson, Sören Nordin, Johannes Fromming och Björn Goop har alla satt sina avtryck i Elitloppets historiebok. Tävlingen har också varit en språngbräda för unga talanger och gett travsporten flera nya stjärnor genom åren. Även om dessa unga talanger kanske inte har gjort det i just Elitloppet men på andra lopp den helgen.

Elitloppet Tips 2024

Försök 1: Spår och Hästar

 1. Denver Gio (Italien) – Björn Goop
 2. Don Fanucci Zet (Sverige) – Magnus A Djuse
 3. Go On Boy (Frankrike) – Roman Derieux
 4. Joviality (Sverige) – Erik Adielsson
 5. Capital Mail (Italien) – Antonio di Nardo
 6. Önas Prince (Sverige) – Per Nordström
 7. A Fair Day (Sverige) – Oscar Ginman
 8. Idao de Tillard (Frankrike) – Clement Duvaldestin

1. Denver Gio (Italien) – Björn Goop

Denver Gio är en startsnabb häst och har fått det bästa startspåret. Hans prestation i Lotterian där han visade upp en imponerande snabbhet och styrka gör honom till en potentiell ledare tidigt i loppet. Med Björn Goop i sulkyn har Denver Gio en stark taktisk fördel. Om han lyckas ta ledningen och hålla ett jämnt tempo, kan han mycket väl vara med och slåss om segern.

2. Don Fanucci Zet (Sverige) – Magnus A Djuse

Don Fanucci Zet är en tidigare elitloppsvinnare och en av de mest rutinerade hästarna i fältet. Han har haft en fantastisk karriär och visat att han kan hantera både korta och långa distanser. Med ett bra startspår och Magnus A Djuse som kusk, kommer Don Fanucci Zet sannolikt att sikta på en position nära täten. Hans erfarenhet och kapacitet gör honom till en av favoriterna i heatet.

3. Go On Boy (Frankrike) – Roman Derieux

Go On Boy är känd för sina kraftfulla avslutningar. Han har en förmåga att spurta mycket snabbt de sista 200-300 meterna, vilket gör honom till en farlig utmanare om han får rätt positionering. Roman Derieux kommer att behöva köra ett taktiskt lopp för att ge Go On Boy chansen att använda sin spurtkapacitet till fullo.

4. Joviality (Sverige) – Erik Adielsson

Joviality är en fantastisk häst med imponerande meriter både i Sverige och internationellt. Hon har visat att hon kan tävla på hög nivå och hennes snabbhet och styrka gör henne till en allvarlig utmanare. Erik Adielsson är en erfaren kusk som vet hur man hanterar stora lopp, och tillsammans kan de mycket väl vara med i toppen.

5. Capital Mail (Italien) – Antonio di Nardo

Capital Mail har haft en stark säsong och visat sin kapacitet genom att vinna Lotterian. Han är snabb och uthållig, vilket gör honom till en allvarlig utmanare i detta heat. Antonio di Nardo kommer att behöva hitta en bra position tidigt i loppet för att ge Capital Mail bästa möjliga chans att prestera.

6. Önas Prince (Sverige) – Per Nordström

Önas Prince har varit i strålande form under våren och kommer in med en färsk seger i Paralympiatravet. Han har visat att han kan öppna snabbt och hålla ett högt tempo, vilket gör honom till en farlig utmanare. Med Per Nordström i sulkyn kommer Önas Prince att sikta på att hitta en bra position tidigt och sedan utnyttja sin snabbhet till fullo.

7. A Fair Day (Sverige) – Oscar Ginman

A Fair Day är en underdog i detta heat, men hans kampvilja och förmåga att överraska gör honom till en häst att hålla ögonen på. Trots det svåra startspåret har han kapacitet att prestera bra om han får rätt förutsättningar. Oscar Ginman kommer att behöva köra ett taktiskt perfekt lopp för att ge A Fair Day en chans att nå finalen.

8. Idao de Tillard (Frankrike) – Clement Duvaldestin

Idao de Tillard är en kraftfull häst med imponerande prestationer bakom sig. Han har förmågan att spurta starkt och kan mycket väl vara en faktor i slutskedet av loppet. Clement Duvaldestin kommer att behöva hitta en bra position från sitt svåra startspår och sedan utnyttja hästens spurtkapacitet för att ta sig till toppen.

Taktisk Analys

Starten och första svängarna:

Denver Gio och Don Fanucci Zet är de mest sannolika att ta ledningen tidigt med sina bra startspår. Denver Gio kommer sannolikt att försöka hålla ledningen, medan Don Fanucci Zet kan välja att lägga sig i rygg eller utvändigt för att spara krafter.

Mitten av Loppet:

Go On Boy och Horsey Dream kommer sannolikt att ligga något längre bak i fältet och spara sina krafter för en stark avslutning. Joviality och Önas Prince kommer att försöka hitta en bra position nära täten och utnyttja sina styrkor.

Slutet av Loppet:

I slutskedet kommer de starka avslutarna som Go On Boy och Idao de Tillard att försöka ta sig framåt med sina kraftfulla spurtar. Don Fanucci Zet och Önas Prince kommer att vara de främsta konkurrenterna om de lyckas hålla sina positioner och ha krafter kvar för en stark avslutning.

Prognos:

Första heatet ser ut att bli ett mycket jämnt lopp med flera starka kandidater. Don Fanucci Zet och Önas Prince framstår som de starkaste kandidaterna med tanke på deras form och kapacitet. Go On Boy och Idao de Tillard är de stora utmanarna med sina starka avslutningar, medan Denver Gio och Joviality kan överraska om de får rätt lopp. A Fair Day är en joker som kan överraska om allt klaffar.

Försök 2: Spår och Hästar

 1. Hustle Rain (Danmark) – Mats E Djuse
 2. Hohneck (Frankrike) – Gabriele Gelormini
 3. Gaspar de Brion (Frankrike) – Matthieu Abrivard
 4. Horsy Dream (Frankrike) – Eric Raffin
 5. Francesco Zet (Sverige) – Örjan Kihlström
 6. Decision Maker (Sverige) – Carl Johan Jepson
 7. Borups Victory (Sverige) – Daniel Wäjersten
 8. Bengurion Jet (Italien) – Alessandro Gocciadoro

1. Hustle Rain (Danmark) – Mats E Djuse

Hustle Rain är en snabbstartare som har visat god kapacitet i tidigare lopp. Med innerspår kommer Mats E Djuse att försöka hålla ledningen tidigt i loppet. Om Hustle Rain lyckas försvara sin position och hålla ett jämnt tempo, kan han mycket väl vara med i segerstriden, men konkurrensen är tuff.

2. Hohneck (Frankrike) – Gabriele Gelormini

Hohneck är en av de mest meriterade hästarna i fältet och har tidigare visat sin klass i stora lopp. Han har ett perfekt utgångsläge och med Gabriele Gelormini i sulkyn kommer Hohneck sannolikt att vara en av de främsta favoriterna. Han kan öppna snabbt och har styrkan att hålla ett högt tempo hela vägen.

3. Gaspar de Brion (Frankrike) – Matthieu Abrivard

Gaspar de Brion är en stark häst med en imponerande avslutning. Hans främsta styrka ligger i spurten, vilket gör att han kan vara farlig i slutskedet av loppet om han får rätt position. Matthieu Abrivard kommer att behöva planera loppet väl för att utnyttja hästens potential fullt ut.

4. Horsy Dream (Frankrike) – Eric Raffin

Horsy Dream är känd för sin snabbhet och har en bra startposition. Med Eric Raffin, en av de bästa kuskarna i Europa, i sulkyn är detta ekipage definitivt en stark kandidat till segern. Hästen har kapacitet att hålla ett högt tempo och kan avsluta starkt.

5. Francesco Zet (Sverige) – Örjan Kihlström

Francesco Zet är en svensk stjärna som har presterat på toppnivå i flera stora lopp. Örjan Kihlström är en erfaren kusk som vet hur man vinner stora lopp. Trots spår fem kommer Francesco Zet att vara en av favoriterna, tack vare sin kombination av snabbhet och uthållighet.

6. Decision Maker (Sverige) – Carl Johan Jepson

Decision Maker är en häst med potential, men han har haft ojämna prestationer. Carl Johan Jepson kommer att behöva göra ett perfekt lopp för att Decision Maker ska kunna utmana de bästa i detta fält. Om hästen har en bra dag kan han överraska.

7. Borups Victory (Sverige) – Daniel Wäjersten

Borups Victory har visat god form och kan prestera väl även från ett svårt startspår. Daniel Wäjersten är en skicklig kusk som kommer att behöva göra allt rätt för att ta sig till final. Hästens styrka ligger i dess förmåga att hålla ett jämnt och högt tempo.

8. Bengurion Jet (Italien) – Alessandro Gocciadoro

Bengurion Jet är en kraftfull häst med stor kapacitet, men spår åtta är en utmaning. Alessandro Gocciadoro är en mycket erfaren kusk som vet hur man hanterar svåra utgångslägen. Om Bengurion Jet får rätt lopp kan han mycket väl vara med och slåss om segern.

Taktisk Analys

I det andra försöket av Elitloppet kommer taktiken att spela en avgörande roll, särskilt med tanke på de starka hästarna och de varierande startpositionerna. Här är en taktisk analys av hur loppet kan utvecklas:

Startfasen

 • Hustle Rain från innerspåret kommer troligen att försöka utnyttja sin snabbhet för att ta ledningen tidigt.
 • Hohneck bredvid honom är också snabb ut och kan försöka utmana om ledningen eller hitta en bra position precis bakom Hustle Rain.
 • Gaspar de Brion och Horsy Dream har också bra startspår och kan försöka etablera sig i främre träffen tidigt.

Mittfasen

 • Francesco Zet, trots att han startar från spår fem, kommer troligtvis att placeras strategiskt av Örjan Kihlström för att undvika trafikproblem och utnyttja hästens starka slutvarv.
 • Decision Maker och Borups Victory behöver hitta bra positioner tidigt för att kunna vara med i matchen. Deras kuskar måste vara uppmärksamma på tempoväxlingar och se till att inte hamna för långt bak.
 • Bengurion Jet från spår åtta kommer att behöva ett tufft upplägg för att komma till en bra position, vilket kan innebära att han får gå i spåren och använda mycket kraft.

Slutfasen

 • Om Hustle Rain lyckas hålla ledningen, kan han bli svår att passera om tempot har varit kontrollerat.
 • Hohneck kommer sannolikt att försöka göra ett avgörande drag under sista varvet, med sin styrka och snabbhet.
 • Francesco Zet är känd för sin starka avslutning och kan göra en kraftfull spurt om han har sparat tillräckligt med krafter.
 • Horsy Dream och Gaspar de Brion kommer att försöka utnyttja sina avslutande kvaliteter för att gå förbi de tröttare hästarna.
 • Bengurion Jet kan överraska om han har sparat tillräckligt med energi, trots det svåra utgångsläget.

Vem vinner elitloppet 2024?

Troligtvis så står det i slutändan mellan Idao och Francesco, och om det faktiskt är som Reden har sagt att han lämnar de andra hästarna med 30 meter i sanden (Bland dessa – Elitloppsvinnare). Så får vi väl tro att det är han som tar hem det, men jag tycker att Horsy Dream har sprungit så otroligt bra under sådan lång tid att det kan vara hans tid.

Elitloppshelgen tips

Fredag

Fredagen: GS75 tips Elitloppshelgen 24 maj 2024 på Solvalla

Här är tips för GS75 på Solvalla 24/5, lopp för lopp:

GS75-1 (2140m Auto)

1 Diva Ek är en stark spik direkt i inledningen. Hon har imponerat med sina prestationer i Italien och Frankrike. Gocciadoros bästa chans under helgen och hon bör vinna enkelt här.

Spik: 1 Diva Ek

GS75-2 (2140m Auto)

3 Fine Manners är min förstahäst här med fyra raka segrar. 10 Ready West med Mats Djuse testar bike för första gången och kan överraska. 6 Spirit Of Love har också visat god form med två raka segrar.

Ranking: 3-10-6-1-4-11-2-9-7-12-8

GS75-3 (2140m Auto)

2 Conrads Åke är startsnabb och har bra chans att leda länge. 1 Valnes Phenix är härdad i tuffa gäng och 3 Grand Circuit är värd att betala för trots formen är svårbedömd.

Ranking: 2-1-3-4-7-5-8-6

GS75-4 (2140m Auto)

11 Scarfo Pellini är mest spännande trots dåligt spår. 8 Dahlia Brodda och 2 Just For Show är också starka utmanare.

Ranking: 11-8-2-3-1-5-4-6-10-7-9

GS75-5 (1640m Auto)

1 Never Give Up har passande uppgift från innerspåret. Garderar med 10 Kendall Sisu som går med bike för första gången och 12 Evandro Degli Dei som bör ha gått framåt efter senaste loppet.

Ranking: 1-10-12-4-6-5-9-3-2-7-11-8

GS75-6 (1640m Auto)

4 Global Caps är segermaskin och kör barfota runt om för första gången. Jorma kör rätt fram och vinner detta. Pra häst.

Spik: 4 Global Caps

GS75-7 (3140m Volt)

5 Tretiak är obesegrad efter fem starter och möter tuffa men han är själv tuff. 15 Mister Jupiter är bästa hästen i fältet trots dubbla tillägg. 6 Tyson Renegade galopperade senast men är spännande på start. In Love d’Ecajeul är skrälldraget.

Ranking: 5-15-6-11-1-7-13-10-14-9-2-4-3-12-8

Lördag

Sweden Cup

Jag har senaste åren varit väldigt rätt ute på Sweden Cup och lyckats pricka in nästan vinnaren i vardera och platsodds till finalen. Jag tror att Just a Gigolo med Jänkarvagn om det nu blir den är ett ruskigt bra platslir till finalen. Sen nämner jag inte Staro Mack Crowe som rubrikhäst men jag såg hur uppåt Jorma var när han sa “mycket bra häst” senast och på Vermo, senast så var han lite för lätt sa han och jag tror tillbaka på gammal balans kan vara värt ett platslir.

Välkomstbonus:
100% Bonus
upp till 500 kr (35x) +100 free spins

4.8
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsson


Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande.
Du måste vara 18 år eller äldre och vara bosatt i Sverige för att ta del av erbjudandet.
Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr + 100 free spins i book of dead.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsafe

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos NordicBet

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.

Sweden Cup tips 2024

Sweden Cup – Försök 1: Rubrikhästar

6. Diamond Truppo (Italien) – Alessandro Gocciadoro

Diamond Truppo är en stark och snabb häst som tränas av Alessandro Gocciadoro. Med sin imponerande meritlista och erfarenhet i internationella lopp är han en av de främsta utmanarna i detta heat.

7. Night Brodde (Sverige) – Conrad Lugauer

Night Brodde har visat god form och har erfarenhet av att tävla på hög nivå. Med Conrad Lugauer som kusk kan han utnyttja sin snabbhet och styrka för att ta sig till final.

Taktisk Analys

I det första heatet kommer starten att vara avgörande, särskilt för de hästar som startar från yttre spår. Diamond Truppo från spår 6 kommer att behöva en snabb start för att undvika att hamna i trafikproblem, medan Night Brodde från spår 7 behöver utnyttja sin snabbhet för att få en bra position tidigt. Båda hästarna är starka avslutare, vilket innebär att de kan vara farliga i slutskedet av loppet om de har en bra resa fram till upploppet.

Sweden Cup – Försök 2: Rubrikhästar

2. Click Bait (USA) – Per Lennartsson

Click Bait är en rutinerad häst med goda meriter och tränas av Stefan Melander. Med Per Lennartsson i sulkyn har hästen goda chanser att utnyttja sitt fina startspår och ta en ledande position tidigt i loppet.

4. Just a Gigolo (Frankrike) – Gabriele Gelormini

Just a Gigolo är en mycket kapabel häst med imponerande prestationer på sitt CV. Tränad av Philippe Allaire och med Gabriele Gelormini som kusk, är han en stark kandidat för att vinna detta heat.

Taktisk Analys

Click Bait från spår 2 kommer sannolikt att försöka ta ledningen direkt och kontrollera tempot i loppet. Just a Gigolo från spår 4 kan välja att antingen gå fram tidigt eller avvakta och göra en stark spurt i slutskedet. Kombinationen av en stark frontlöpare som Click Bait och en kraftfull avslutare som Just a Gigolo gör detta heat taktiskt intressant, där tempoväxlingar och positionskamp kommer att vara avgörande för utfallet.

Sweden Cup – Försök 3: Rubrikhästar

3. Emoji (Danmark) – Flemming Jensen

Emoji är en stark och erfaren häst som tränas och körs av Flemming Jensen. Med en god startposition och bra form är han en av favoriterna att ta sig vidare till finalen.

7. Gio Cash (Tyskland) – Dion Tesselaar

Gio Cash har visat exceptionell form och styrka. Tränad av Dion Tesselaar, är han en häst som kan utmana om segern från sitt ytterspår tack vare sin imponerande snabbhet och uthållighet.

Taktisk Analys

I det tredje heatet kommer Emoji från spår 3 sannolikt att försöka ta en tidig ledning eller åtminstone en position nära täten för att kunna kontrollera loppet. Gio Cash från spår 7 behöver en snabb start för att undvika att hamna för långt bak, men med sin kapacitet kan han göra en stark insats även från ett yttre spår. Kombinationen av en tidig frontlöpare och en stark avslutare kommer att göra detta heat till en spännande taktisk kamp, där positionering och tempo kommer att vara nyckeln till framgång.

Harper Hanover

Harper Hanovers Lopp är en av de mest anrika och prestigefyllda travtävlingarna i Sverige om inte världen. Loppet är uppkallat efter den legendariske amerikanske travaren Harper Hanover, som var en av de första stjärnhästarna att delta i Elitloppet. Harper Hanovers Lopp äger rum samma helg som Elitloppet.

Loppet springs över 3140 meter och är med det sagt en krävande tävling, där hästarnas uthållighet och kuskarnas taktiska skicklighet sätts på prov, som oftast (Ibland har det dykt upp nån Fransk häst som bara rundar fältet). Tävlingen lockar både nationella och internationella topphästar och kuskar, vilket gör den till en riktig publikfavorit. Jag själv hade lirat ganska stort på Wild Love som lyckades vinna och räddade upp min helg efter en tung fredag.

Loppets historia är rik på dramatiska och minnesvärda ögonblick, med några av travsportens största stjärnor som har tävlat i Harper Hanovers Lopp. Bland dessa kan nämnas hästar som Gidde Palema, Queen L, Max Flukt, och många fler. Dessa legendariska hästar har bidragit till att stärka loppets rykte och gjort det till en viktig milstolpe inom travsporten.

Harper Hanover tips 2024

Jag har haft stor tillit till Izoard Vedaquais när han har dykt upp förut i listorna och jag tror inte att han kommer att göra mig besviken. Lutar på att jag spikar på allt.

Hela fältet

1. Keep Gamble (Sverige) – Magnus A Djuse

Keep Gamble tränas av Timo Nurmos och har visat god form. Hästen är kapabel att leverera starka lopp och Magnus A Djuse är en skicklig kusk som kommer att utnyttja innerspåret för att ta en bra position tidigt.

2. Leroy Boko (Sverige) – Conrad Lugauer

Leroy Boko är en pålitlig häst som tränas och körs av Conrad Lugauer. Han har visat stabila prestationer och kommer att försöka hålla sig framme från start. Med sitt spår två har han goda chanser att få en bra position.

3. Striking Eagle (Norge) – Nicklas Korfitsen

Striking Eagle tränas av Bo Westergaard och är en lovande häst som har visat sig stark i tidigare lopp. Nicklas Korfitsen kommer att försöka få ut det bästa av hästen och kan mycket väl vara med i segerstriden. Lite konstigt att han får starta kan man tycka.

4. Lady Silver (Sverige) – William Ekberg

Lady Silver tränas av Jörgen Westholm och har haft varierande resultat. William Ekberg kommer att behöva ett perfekt lopp för att hästen ska kunna utmana de främsta i detta starka fält.

5. Cosmico Polare (Italien) – Antonio Di Nardo

Cosmico Polare tränas av Gennaro Casillo och har visat sig vara en stabil häst i lopp på mellannivå. Antonio Di Nardo kommer att försöka få en bra start för att hästen ska kunna vara med och kämpa om placeringar.

6. Swish the Cash (Sverige) – Adrian Kolgjini

Swish the Cash tränas och körs av Adrian Kolgjini. Hästen har visat bra form och har potential att utmana om topplaceringarna. Spår sex kan bli spännande då Kolgjini är känd för sina offensiva upplägg.

7. Orlando Young (Norge) – Magnus Teien Gundersen

Orlando Young tränas av Geir Vegard Gundersen och har presterat väl i Norge. Magnus Teien Gundersen kommer att behöva en bra start för att ge hästen en chans att vara med i den främre träffen.

8. Working Class Hero (Sverige) – Björn Goop

Working Class Hero tränas av Jörgen Westholm och körs av den rutinerade Björn Goop. Hästen har visat stark form och med en skicklig kusk som Goop kan han mycket väl vara en av favoriterna trots sitt tillägg. Doch från glufsvolten blir det nog svårt.

9. Global Dubhe (Sverige) – Johan Untersteiner

Global Dubhe tränas och körs av Johan Untersteiner. Hästen har visat god kapacitet och har en stark avslutning, vilket kan vara avgörande i detta lopp. Tillägg kan vara en utmaning, men han har potential att hantera det.

10. Bolt Kronos (Sverige) – Mats E Djuse

Bolt Kronos tränas av Nina Pettersson-Perklén och körs av Mats E Djuse. Hästen har visat sig vara stabil men har en tuff uppgift framför sig med tillägg. Djuse kommer att behöva ett taktiskt perfekt lopp för att vara med i segerstriden.

11. Izoard Vedaquais (Frankrike) – Benjamin Rochard

Izoard Vedaquais tränas av Philippe Allaire och har en imponerande meritlista med över 10 miljoner kronor i intjänade prispengar. Benjamin Rochard kommer att försöka utnyttja hästens styrka och erfarenhet för att ta sig fram från tillägg. Jag tror han bara rundar de andra.

12. Horchestro (Frankrike) – David Bekaert

Horchestro tränas av Guillaume R Huguet och har visat starka prestationer i Frankrike. David Bekaert kommer att behöva navigera genom fältet från tillägg, men hästens kapacitet gör honom till en farlig utmanare.

13. Gamin Jaba (Frankrike) – Daniel Redén

Gamin Jaba tränas av Daniel Redén och har imponerande meriter. Hästen har en stark avslutning och med Redén vid tömmarna kan han vara med och slåss om segern trots tillägg.

14. S.I.P. (USA) – Örjan Kihlström

S.I.P. tränas av Daniel Redén och körs av den erfarne Örjan Kihlström. Hästen har god kapacitet och kan prestera starkt trots tillägg. Kihlström kommer att försöka ge S.I.P. en bra resa för att maximera chansen till seger.

15. High on Pepper (Sverige) – Jorma Kontio

High on Pepper tränas av Katja Melkko och körs av Jorma Kontio. Hästen har visat sig vara stark och uthållig, vilket är viktigt i ett långlopp som detta. Trots tillägg kan han vara med och utmana om segern. Är väl i stort sett detta som High on Pepper har laddats mot under en väldigt lång tid, hade han inte haft den där plumpen (4a) i protokollet för två starter sedan hade den nog blivit favorit. Men är nog svårt att stå emot den “Franska Fantomen”.

Taktisk Analys

Harper Hanovers Lopp är en lång och utmanande tävling som kräver både uthållighet och taktisk skicklighet. Här är en taktisk analys av loppet:

Startfasen
 • Keep Gamble från innerspåret kommer troligen att försöka hålla ledningen tidigt. Magnus A Djuse är en skicklig kusk som kan utnyttja spåret för att få en bra start.
 • Leroy Boko och Striking Eagle bredvid Keep Gamble är också snabba ut och kommer att försöka etablera sig i främre träffen tidigt.
Mittfasen
 • Working Class Hero och Global Dubhe har tillägg men är starka hästar som kan arbeta sig fram genom fältet. Björn Goop och Johan Untersteiner är erfarna kuskar som vet hur man hanterar dessa situationer.
 • Swish the Cash och Orlando Young behöver hitta bra positioner tidigt för att kunna vara med i matchen. Deras kuskar måste vara uppmärksamma på tempoväxlingar och se till att inte hamna för långt bak.
Slutfasen
 • Izoard Vedaquais och Horchestro kommer att försöka utnyttja sina starka avslutningar för att komma fram i slutskedet. Deras kuskar behöver tajma sina attacker perfekt.
 • Gamin Jaba och S.I.P. kommer också att försöka avsluta starkt. Daniel Redén och Örjan Kihlström är skickliga taktiker som kan maximera sina hästars potential.
 • High on Pepper är en stark avslutare och Jorma Kontio kommer att försöka ge hästen en bra resa för att kunna vara med i segerstriden trots tillägg.

Lopparkiv från resten av Europa

Vill du göra lite research på hästarna som kommer och tävlar så har vi sammanställt en sida som förklarar och visar vart man ska gå – Europas lopparkiv.

Ställen att spela på – Fasta Elitloppet odds

Här kan du hitta fasta odds – Vi tipsar om Betsson och Bet365 – de andra verkar inte ha fått upp några odds på Elitloppet ännu.

Välkomstbonus:
100% Bonus
upp till 500 kr (35x) +100 free spins

4.8
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsson


Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande.
Du måste vara 18 år eller äldre och vara bosatt i Sverige för att ta del av erbjudandet.
Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr + 100 free spins i book of dead.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsafe

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos NordicBet

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.

Elitloppslåtar o tagga med

Reizbet travexpert, lagkapten och spelläggare

Hampus Sjöstedt

Så länge det finns lopp
– finns det hopp!

Hampus är ett trotting fan av rang. Denna travexpert är praktiskt taget född och uppvuxen på Bergsåker. På Reizbet hittar ni hans travtips och Hampus bästa andelsspel för V75, V86 och Prix d’Amérique mm.

Hampus Thinking 1