Sortera

×

Andelsspel 2024

Andelsspel är en form av gemensamt spelande där deltagare köper andelar i en större spelrad eller system. Konceptet att spela tillsammans är väldigt populärt i Sverige och omfattar spelande på såväl lotterier, sport och trav.

I andelsspel går gemenskap och spänning hand i hand. Det är ett sätt att dela risken samt öka vinstchanserna. Men det är också ett sätt att dela på vinsterna och ha roligare tillsammans! Och har ni inte det tillräckligt många gånger så ska jag säga det igen. Delad glädje är dubbel glädje.

Dela på vinsterna och ha roligare tillsammans!

Rasim Reiz

Fördelar med anddelsspel

 1. Expertis: Mer erfarna spelare eller experter som sätter ihop systemen. Det gör det enkelt för dig som är nybörjare att komma igång eller vara med om du inte hinner läsa på eller lägga spelet själv.
 2. Ekonomisk fördel: Du får tillgång till ett större och mer genomarbetat system än vad du kanske skulle ha råd med eller kunskap att skapa själv. Det minskar kostnad och risk samt ökar vinstchanser och du vinner oftare.
 3. Social aspekt: Det tillför en social dimension till spelandet. Det kan vara ett sätt att engagera sig i travsporten, diskutera spelet ni ska lägga tillsammans eller ett sätt att bara få vara med och känna samhörighet genom att spela tillsammans med andra.
 4. Spänningsfaktor: Med en större rad ökar spänningen då chanserna att få alla rätt och därmed en högre vinst ökar.

Andelsspel i olika former

 1. Svenska Spel Sport & Casino AB – Svenska statens eget spelbolag. Erbjuder flera av sveriges mest populära andelsspel på sport. Exempelvis: Stryktipset, Europatipset, Topptipset, och Bomben.

  Hos Svenska Spel kan du även köpa lottorader tillsammans där ni kan välja mellan Eurojackpot, Lotto, Keno och Vikinglotto.
 2. ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) – Hästsportens eget spelbolag med andelsspelet på hästar och trav som inkluderar V75, V86, V65, V64 & V4.
 3. Postkodlotteriet – Spela tillsammans med dina grannar. För du vill inte vara utan lott när grannen vinner, eller hur?
  I detta lotteri är din lott kopplad till din postkod. Vinster delas ut både till enskilda vinnare och till alla deltagare i en vinnande postkod.
 4. (BingoLotto) – Spelet som alla svenskar har en hatkärlek till. Är egentligen inte ett andelsspel men något man alltid spelar tillsammans med andra fast man aldrig vill och heller aldrig vinner i för den delen. Fungerar som ett bingo lotteri och sänds på TV. Bingolotter säljs av klubblag och vinsterna går till föreningslivet vilket gör hela masspsykosen till försvarbar underhållning.

Sveriges bästa andelsspel

Att spela tillsammansl är alltid kul (tycker jag) men smaken är som baken när det kommer till vilket som är sveriges bästa andelsspel. Statistik ljuger dock aldrig så här väljer jag att presenterar de mest populära andelsspelen hos den svenska befolkningen.

Bästa andelsspel ATG

ATG Andelsspel Tillsammans

Orkar man inte lägga ner otaliga timmar i olika lopparkiv för att få den där extra edgen så kan man nu för tiden smidigt bara ta sig in på ATG för att köpa butiksandelar eller in på ATG Tillsammans för att köpa andelar.

Andelsspel V75 – Lördagar

V75 är det mest det överlägset största spelet inom svensk travsport. Målet med V75 är att korrekt förutsäga vinnarna i sju förutbestämda lopp men man kan få ut vinst om man lyckas få 5 eller 6 också man letar Vinnare i 7 till 5 lopp. Det som gör V75 så utmanande är alla små detaljer man måste hålla koll på för att skaffa sig kunskap fördelar (mer om det i våra travtips och fördjupande avsnitt om att spela på trav).

Andelsspel V86 – Onsdagar

V86 är Sveriges näst mest spelare travspel som erbjuder möjligheten att spela med andelar. V86 liknar V75 till system uppbyggnad, men med några skillnader. Som namnet antyder, handlar det om att förutspå vinnarna i åtta olika lopp istället för sju och V86 arrangeras vanligtvis på onsdagar, till skillnad från V75 som oftast äger rum på lördagar. Men istället för att man får vinst på 7 till 5 rätt så får man vinst vid 8 till 6 rätt.

Andelsspel GS75 – Söndagar

Grand Slam 75 eller GS75 har likt V75 7 förutbestämda lopp. Här måste du ha full koll på alla små detaljer och insikter om hästarna och loppen. GS75 är känd för sin komplexitet och höga svårighetsgrad, och att sätta ihop en vinnande kupong kräver både kunskap och taktik. I våra travtips och fördjupande avsnitt om att spela på GS75 kan du hitta ovärderlig information för att öka dina chanser att lyckas i detta krävande spel.

Andelsspel V4

V4 letar man efter vinnarna i 4 lopp, och här räcker det inte med 2 eller 3, man måste få alla rätt, såvida det inte blev någon med 4 då det kan bli utdelning på 3. Med det så är det de små detaljerna som gör spelet utmanande och som kräver noggrann uppmärksamhet för att skaffa sig fördelar. Det är viktigt att följa med i informationen och analysera varje lopp noggrant för att öka dina chanser att lyckas. V4-spelare kan dra nytta av våra travtips och fördjupande avsnitt om att spela på trav för att förbättra sin kunskap och strategi.

Bästa andelsspel Svenska Spel

Svenska Spel Andelsspel

Andelsspel Stryktipset – Lördagar

Stryktipset går ut på att tippa 1X2 på 13 fotbollsmatcher, vanligtvis från den engelska ligan men även andra europeiska toppligor. Blir du ensam vinnare är du garanterad minst 10 miljoner SEK.

Hur svårt kan det var? Väldigt svårt ska det visa sig. Med en vinstchans på 1:1 594 323 för full pott är Stryktipset en sport i sig. Men spelar du med mig på Stryktipset ska vi nog se till att förbättra oddsen en aning!

Andelsspel Europatipset – Söndagar och en vardagsomgång (tis, ons, tors)

Europatipset är exakt som Stryktipset förutom att fokus ligger på fotbollsmatcher från de europeiska ligorna; Champions League, Premier League, Allsvenskan, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, svenska cupen mfl. Förutspå utfallet i 13 utvalda fotbollsmatcher och ta åt dig all ära eller spela Eurpatipset tillsammans med dina vänner.

Sveriges bästa spelläggare och vinstrikaste andelsspel

I skrivande stund finns det över 10548 andelsspel upplagda på ATG och säkert lika många på Svenska Spel. Fler och fler självtitulerade spelexperter tillkommer varje år och många vill ta åt sig äran och titeln sveriges bästa tippare eller ha spela in mest pengar på Stryket / Travet.

Ett namn som dock återkommer är Tony Hansson som träffat full pott på Stryktipset inte mindre än 251 gånger de senaste tio åren (2013-2023) enligt Aftonbladet. Hur många av dom omgångarna som han blivit ensam vinnare eller exakt hur mycket pengar han har dragit in med sina system är lite oklart. En sak är dock säker, med en vinstchans på 1:1 594 323 skrattar man inte bort den prestationen.

Daniel Berglund är en annan man som onekligen har fingertoppskänsla när det kommer till att spela på trav. I Januari 2019 kammade han hem den Sveriges största vinst på V75 någonsin och hade då spelat in 63 miljoner kr på tre år enligt Expressen.

Jens Sjöden (Statistik Jens) som skriver åt Travronden likt Berglund är min – (Hampus) husguru och jag läser slaviskt varje krönika för att få insikter in i fel som spelarna gör sett till statistiken och andra intressanta inslag, han har även många andelar som jag brukar ta del av. Ett tips är att kolla hur det gick för honom i de omgångarna som var innan då han kan gå länge utan att vinna för att sedan komma i ett stimm och vinna flera i rad – både på v86 – v75 och GS75.

Jämfört med dessa herrar ligger vi klart i lä. Men, vi har en ödmjuk tro och förhoppning om att en dag komma ikapp vinnarligan. Vi är fortfarnde unga och så länge det finns lopp finns det hopp och bollen är rund – allt kan hända!

Rasim Reiz

Rasim Reiz Andelsspel Striktipset

Bollen är rund
– allt kan hända!

Rasim är “fotbollsproffset” som senare blev Sveriges mest älskade fotbollsexpert. Snackar fotboll lite överallt. På Reizbet hittar ni hans rekar och Rasims bästa andelsspel för Stryktipset, Europatipset m.fl.

Rasims andelsspel:

Stryktipset logo
Spela Stryktipset med Rasim
Europatipset logo
Spela Europatipset med Rasim

Hampus Sjöstedt

Hampus Sjostedt Andelsspel Trav

Så länge det finns lopp
– finns det hopp!

Hampus är ett trotting fan av rang. Denna travexpert är praktiskt taget född och uppvuxen på Bergsåker. På Reizbet hittar ni hans travtips och Hampus bästa andelsspel för V75, V86 och Prix d’Amérique.

Hampus andelsspel:

V75 logga
Spela V75 med Hampus
V86 logga
Spela V86 med Hampus

Bli vår andelspartner – Vi letar spelombud!

 • Är du spelombud för Svenska Spel och ATG?
 • Saknar du tusentals följare på sociala medier?
 • Vill du nå ut till kunder utanför ditt närområde?

Vi finns på sociala medier och är måna i att komma i kontakt med dig som är intresserad av att bli vår nya partner!

Vad är andelsspel?

Andelsspel är en form av gemensamt spelande där deltagare köper andelar i en större spelrad eller system. Detta tillvägagångssätt ökar chanserna att vinna, samtidigt som det håller nere kostnaden per deltagare.

Vad kostar det att spela en andel?

Det beror på vilket spel du spelar och vad spelläggaren har valt att andelen ska kosta. Tryck på köp för att få en lista presenterad för hur många andelar du kan köpa och vad de kostar med totalsumma.

Hur många andelar består ett spel av?

Det beror på vilket spel du spelar och hur många andelar spelläggaren har valt att utfärda. Kolla noga innan du köper andelar så att du har koll på hur många som delar på pengarna när ni vinner!

Vad är en Lagkapten?

Spelläggaren för ett andelsspel.

Vad betyder “Lämnas in Exklusivt (1 gång)” respektive “Lämnas in Max 10 gånger”?

Att andelsspelet lämnas in Exklusivt innebär att det maximalt kan säljas lika många andelar som den angivna systemstorleken, dvs systemet lämnas endast in en gång. För övriga andelsspel kan fler andelar än systemstorleken säljas. Systemet lämnas då in flera gånger, men maximalt så många gånger som det står angivet (tex Max 10 gånger.).

Hur väljer jag vilket andelsspel jag ska spela?

Förslagsvis väljer du Rasim Reiz för fotboll eller Hampus Sjöstedt för trav eller någon annan du har förtroende för inom sporten du vill spelar på. Du kan också gå till ditt lokala ombud men de spelen är minst sagt av varierande kvalité beroende på vart du bor. Att titta på stjärnranking är ett annat sätt att välja andel baserat på historiska resultat.

Vilka andelsspel har vunnit mest?

Oklart. Men Tony Hansson har haft 13 rätt på 251 gånger de senaste tio åren (2013-2023) enligt aftonbladet. Och Daniel Berglund har spelat in minst 63 miljoner enligt Expressen. Hur mycket de har satsat framgår inte.

Vilket andelsspel är bäst för fotboll?

Stryktipset och Europatipset är de två bästa andelsspelen om du vill spela på fotboll. Dom hittar du hos Svenska Spel. Ett alternativ till dessa är Big9 som du istället kan spela hos ATG.

Vilket andelsspel är bäst för trav?

Vill du spela på hästar i större system tillsammans med andra rekommenderar vi anderlar i V75 och V86 system.

Hur skapar jag ett eget andelsspel?

Du kan skapa ett eget Tillsammans lag hos ATG eller ansöka om att bli spelläggare, lagkapten eller spelombud direkt via ATG och Svenska Spels hemsidor.

Vad är en ombudsavgift?

En ombudsavgift är den provision som spelläggaren erhåller för varje såld andel.

Reiz rekommenderar

Välj en välkomstbonus:
100% Betting bonus

upp till 1000 kr (6x)

100% Casino bonus

upp till 1500 kr (30x)

Betsson är ett av de äldsta och mest namnkunniga av casinon och betting sidorna i världen. En klassiker helt enkelt.

I över 20 år har man byggt upp ett rykte om sig som världens bästa sportsbook. Deras trading team är erkänt bäst i branschen.

Den officiella lanseringen av Betinia i Sverige skedde i April 2022. Men varumärket har varit live på andra marknader redan sedan December 2020.

Hajper har snabbt blivit en storfavorit bland Svenska spelare och vuxit sig enormt stora i intergalaktiska mått mätt.