Sortera

×

Manchester United mot Nottingham Forest – en spännande match att vänta

Följ mig
Senaste inläggen av Hampus Sjoestedt (se alla)
Håll i hatten på lördag 26 augusti, klockan 16:00 svensk tid för det är matchdag på Old Trafford. Manchester United möter Nottingham Forest i en laddad Premier League-match. Det kommer bli en helkväll med båda lagen som kommer gå för full pott.

Historisk jämförelse

När vi blickar tillbaka på de senaste tio mötena mellan dessa klassiska lag ser vi att Nottingham Forest har haft svårt att hänga med i Uniteds tempo. Senaste mötet var inget undantag när Manchester United triumferade med 2-0.

Lagens form

Manchester United har haft en blandad start på säsongen. Trots en 1-0-seger mot Wolves, blev de nyligen utmanövrerade av Tottenham med 2-0. Lagets form kommer att bli testad på lördag.

Manchester Uniteds sista fem matcher

  1. Tottenham 2-0 Manchester United
  2. Manchester United 1-0 Wolves
  3. Manchester United 1-1 Athletic Bilbao
  4. Manchester United 3-1 Lens
  5. Manchester United 2-3 Borussia Dortmund

Nottingham Forest å andra sidan, firade en knapp seger mot Sheffield Utd med 2-1. Trots en tidigare förlust mot Arsenal, ser de ut att vara i ganska god form inför dagens match.

Nottingham Forests sista fem matcher

  1. Nottingham Forest 2-1 Sheffield Utd
  2. Arsenal 2-1 Nottingham Forest
  3. Eintracht Frankfurt 0-0 Nottingham Forest
  4. Nottingham Forest 0-5 Rennes
  5. PSV 1-0 Nottingham Forest

Skadade och avstängda spelare

Båda lagen kommer med full styrka på lördag. Vi kommer alltså få se de båda lagen med bästa möjliga startelva.

Speltips

Med tanke på lagens nuvarande form och position i ligan, lutar prognoserna kraftigt åt vinst för hemmalaget. Allt tyder på att det blir en seger för Manchester United eller ett oavgjort resultat, med en vinstchans på 45%. Men det betyder inte att det kommer bli en promenadseger för United.

Nottingham Forest kommer inte ge bort något gratis och en överraskning kan aldrig uteslutas när två Premier League-lag möts.

Ligatabellens inverkan

Både United och Forest sitter på tre poäng i ligan just nu, men med Forest något före på 10:e position tack vare bättre målskillnad och United något längre ner på 12:e plats.

Beroende på matchens resultat kan tabellpositionerna skifta helt. En seger för United skulle kunna flytta upp dem på den övre halvan av tabellen närmare deras värsta konkurrenter. Lyckas Forest ta alla tre poäng kan de andas ut lite.

Väderprognos

Med en behaglig temperatur på 17.7 °C och inget regn att tala om, kan vi förvänta oss utmärkta förutsättningar för fotboll. Spelare och fans kan se fram emot en fotbollskväll utan störande väderfaktorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *