Sortera

×

Bettingsidor med Amerikansk fotboll

Spelbolag med Amerikansk Fotboll

NY BETTINGSIDA 2024

Välj en välkomstbonus:
100% Betting bonus

upp till 1000 kr (6x)

100% Casino bonus

upp till 1500 kr (30x)

5.0
18+ Regler och villkor gäller

Välkomstbonus:
100% Bonus
upp till 500 kr (35x) +100 free spins

4.8
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsson


Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande.
Du måste vara 18 år eller äldre och vara bosatt i Sverige för att ta del av erbjudandet.
Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr + 100 free spins i book of dead.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Betsafe

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.
100% upp till
1000 kr
Vid första insättning
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos Bethard

Bethards generella regler och villkor gäller. Kampanjen är endast giltig för nya spelare som registrerade sig efter 18/06/2019 klockan 13:00. Endast ett konto och bonus är tillåten per person, kontoinnehavare, IP adress, hushåll, adress, telefonnummer, bankkonto (inklusive kreditkort, e-wallet etc) Du är endast berättigad att ta del av 1 (ett) välkomsterbjudande. Denna kampanj är endast giltig för spelare bosatta i följande länder: Sverige, Norge och Finland. Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i inställningsmenyn innan den första insättningen har genomförts. Minsta insats för att ta del av erbjudandet är 200 kr. Max bonus är 1000 kr. Insättning och bonus måste omsättas 4 (fyra) gånger med min. odds 1,80 före ett uttag kan begäras. Insättningar gjorda med PaysafeCard berättigar ej till denna bonus. Endast spel på sporten räknas till omsättningskravet. Ditt första spel på någon match eller marknad både före matchstart eller pågående, kommer att räknas till omsättningskravet. En dubblett av ditt första spel eller ett spel som annulleras kommer inte att räknas mot omsättningskravet. Annullerat/avbrutet/ogiltigt spel eller spel där Cash-Out funktionen har använts räknas inte mot omsättningskrav. Bonusen måste spelas inom 60 dagar från bonusaktivering innan uttag kan begäras. Omsätts inte bonusen inom denna tid kommer bonusen makuleras och den samt eventuella vinster kommer gå förlorade. Du spelar för riktiga pengar innan du kan använda bonuspengar. Där något villkor för erbjudandet är överträtt eller om det framkommer några bevis för att en serie spel placerats av en spelare som på grund av insättningsbonus, gratisspel, riskfria spel eller något annat marknadsföringserbjudande resulterar i garanterad vinst för kund oberoende av utgången, antingen individuellt eller som del av grupp, förbehåller sig Bethard rätten att återta bonuselementet i sådana erbjudanden och efter Bethards eget gottfinnande antingen fastställa spel/insatser enligt de korrekta oddsen, annullera gratisspel eller riskfria spel eller annullera alla spel finansierade av insättningsbonusen. Dessutom förbehåller sig Bethard rätten att ta ut en administrationsavgift för kunden upp till och med värdet av insättningsbonusen, gratisspelet eller det riskfria spelet eller ytterligare betalning för att täcka administrationskostnader. Bethard förbehåller sig även rätten att be kunder tillhandahålla tillräcklig dokumentation för att Bethard efter eget gottfinnande ska bli nöjda och kunna säkerställa en kunds identitet innan Bethard krediterar konton med bonusar, gratisspel, riskfria spel eller erbjudanden. Exempel på riskfria spel inkluderar att satsa på Över 2,5 mål och under 2,5 mål i samma spel/match. Bethard förbehåller sig rätten att när som helst och utan förvarning ändra eller avbryta kampanjen.
Hämta en:
100% Bonus
upp till
500kr + 100 free spins
4.5
18+ Regler och villkor gäller
Endast nya kunder

Läs hos NordicBet

Minsta insättning är 100 kr.
Erbjudandet ger dig en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr plus 100 freespin på Ancient Fortunes Poseidon Megaways.
Du kan endast ta del av erbjudandet på din första insättning.

Arbitragevänligt med
Högst odds
&
Inga blockeringar (limning)

4.0
18+ Regler och villkor gäller
 

Bettingsidor med amerikans fotboll

Amerikansk fotboll är en av de största sporterna i USA och faktiskt även bland de snabbast växande idrotterna i världen. Om du redan är ett fan av Dallas Cowboys eller håller på  Patriots, Pittsburgh Steelers eller Green Bay Packers är detta knappast några nyheter. Men för dig som inte är insatt kan det till och med kännas svår att förstå vad f*n som händer på planen. Nej, det är inte en blandning mellan vanlig fotboll och quidditch… och när du kommer in i det är det faktiskt väldigt simpel och otroligt underhållande att titta på.

I takt med de växande publiksiffrorna och engagemanget för sporten så växer naturligtvis även intresset för betta på amerikanska fotbollsligorna NFL, USFL, NCAA eller CFL (Kandadensiska ligan). Vill du komma igång med vadslagning och amerikanska fotbollsodds kan det vara värt att sätta sig in i de speltyper och olika sätt att betta på amerikanska fotboll då dessa skiljer sig från hur och vad vi normalt spelar på här i Europa.

I den här texten kommer jag att gå igenom grunderna för sporten samt förklara hur några av olika spel typerna i amerikanska fotbollsodds fungerar och hur man ska tänka kring de olika betting alternativen. Jag ger även min syn på vilka spelbolag som har de bästa bettingsidorna med odds på amerikansk fotboll.

Hur fungerar Amerikansk fotboll?

Har man inte läst regelboken så kan det ta lite tid innan man förstår hur Amerikansk fotboll fungerar. Det finns en rad olika regler och dessa får man grepp om först efter att ha följt sporten i några månader. Det finns tydliga regler på vad spelare får göra och inte göra och kommentatorerna förklarar alltid varför de kastat en flagga.

Amerikansk fotbollsplan

I korta drag:

Amerikansk fotboll spelas med oval “boll” och 11 man på plan med tung skyddsutrustning i vardera lag. Planen är 120 yards (109,7 meter) lång och 53 yard (48,8 meter) bred.

Det är i grund och botten ett positionsspel som alltid spelas från fasta situationer. Laget med bollinnehav har fyra försök på sig att förflytta bollen 10 yards innan den och chansen övergår till det andra laget som då tar vid där det första laget misslyckades. Efter 3:e försöket är det därför vanligt att man “puntar” alltså skjuter upp bollen så långt från sin egna “end zone” som möjligt.

Pasted image 0

Spelet går ut på att vinna mark för slutligen vinna poäng i motståndarlagets målområde (end zone). Poängen vinner man genom att antingen göra en touchdown eller ett s.k sparkmål.

Under spelets gång kan det och kommer det kastas flaggor om det sker otillåtna saker likt frispark i fotboll. Detta resulterar i yards bestraffning för antingen det offensiva laget eller defensiva laget. Man får exempelvis inte dra i en Wide receiver innan han fått bollen i tröjan. En flagga resulterar oftast i 4 nya försök för motståndarna beroende på fulheten och allvaret i flaggan som kastas. Kastas en flagga för både offensiva och defensiva laget så spelar man om försöket då dessa tar ut varandra. Läs fullständiga regler på Wikipedia.

Det är trots allt en del saker att hålla koll på men du kommer att lära dig allt genom att följa någon av de föreslagna länkarna i detta stycke och/eller titta på fler matcher. På den här sidan fokuserar vi fortsatt på sportens odds, speltyper och vilka bettingsidor vi har att förhålla oss till.

Bästa bettingsidan med amerikanska fotboll

Pinnacle ar den basta bettingsidan for amerikansk fotboll

För nästan all amerikansk sport (liksom många andra betting kategorier) rekommenderar jag Pinnacle Sports som ligger mig varmt om hjärtat. Varför då? Jo, för att de erbjuder flest och bäst odds på amerikansk fotboll samt tillåter högre betting volymer än andra bettingsidor.

Hos Pinnacle riskerar du heller aldrig att råka ut för någon form av limitering. Pinnacle välkomnar storspelare, vinnare och dig som vill pyssla med arbitrage betting. Detta står i skarp kontrast till de flesta andra bettingsidor dit du välkommen så länge du förlorar men blir limiterad eller helt avstängd och blockad från att lägga nya spel när du blivit bättre och börjat vinna pengar.

Amerinask fotboll betting strategi (pinnacle) nfl-twitter-800x400

En ytterligare faktor som gör Pinnacle till en bättre bettingsida än sina konkurrenter är deras extensiva content arbete. På deras hemsida finns en uppsjö betting guider & betting resurser vars enda syfte är hjälpa dig med din amerikanska fotbollsbetting.

Exempel på Pinnacle betting content resurser:

De har till och med en NFL betting podcast som jag har uppskattat otroligt mycket!

Arbitragevänligt med
Högst odds
&
Inga blockeringar (limning)

4.0
18+ Regler och villkor gäller
 

Andra bra bettingsidor med amerikansk fotboll

Utöver Pinnaclesports finns det naturligtvis fler alternativ till vart du kan betta på NFL och amerikansk fotboll. Bet365 som är ett av världens största spelbolag är ju alltid ett alternativ om du inte föredrar några av våra svenska bettingsidor Hajper, Betsson, Betsafe, Nordicbet.

Coolbet som såldes till Amerikanska GAN (2021) är också ett vettigt alternativ. Annars vet ni som besöker oss ofta att jag är svag för Pafs varumärken.

Bra bettingsidor med odds på NFL mm:

 • Bet365
 • Betsson
 • Betsafe
 • Nordicbet
 • Hajper
 • Coolbet
 • SpeedyBet
 • NoAccountBet

Odds- och speltyper på Amerikansk fotboll

Amerkansk fotboll (pinnacle) nfl betting content
 • Matchodds (Moneyline)
 • Handikapp (Point spread)
 • Över/under (Over/under)
 • Totalspel
 • Kombinationsspel (Parlays)
 • Särskilda spel (Proposition bets)
 • Teaser (Teasers)

NFL Match Odds – 1×2

1x2 bet

1X2 odds för amerikansk fotboll fungerar precis likadant som i t.ex vanlig fotboll. Du spelar helt enkelt på utfallet om vilket lag som vinner matchen. Tippar du vinst för hemmalaget (1), för bortalaget (2) eller på ett oavgjort resultat (X).

Denna metod är dock inte lika populär och vanlig i NFL så som den är i fotboll och andra sporter. Förklaringen till varför det ser ut så är så enkelt som att det väldigt sällan blir kryss i en amerikansk fotbollsmatch.

I skrivande stund befinner sig den amerikanska fotbollsligan NFL i omgång 15 och hittills har det där blivit kryss i totalt 2 matcher spelade över en 14 veckors period. En starkt bidragande faktor är att förlängningar bara pågår i 10 minuter efter 60 ordinarie minuter i NFL vilket markant skiljer sig från match upplägget i traditionell fotboll.

Moneyline: Man kan även spela moneyline på NFL dvs. att ett lag vinner inklusive förlängning och pengarna tillbaka vid ett eventuellt kryss.

NFL Handikappspel / Asian Lines

Handikapp bet

En annan typ av odds i amerikansk fotboll är Handikappspel eller Asian Lines (handikapp linor). Detta oddsformat erbjuds i varenda NFL match och är bland annat baserade på lagens respektive styrkor men även flera andra faktorer.

Ett exempel:

Säg att Green Bay Packers möter Arizona Cardinals och handikapp linan se ut så här:

Green Bay -6.0 1.89, Arizona +6.0 1.91.

Om du då spelar Green Bay -6 vinner du om Green Bay vinner med 7 poäng eller mer och får tillbaka pengarna vid 6 poängs vinst och förlorar om de endast vinner med 5 poäng eller mindre. Du förlorar naturligtvis om Arizona skulle lyckas vinna. Några exempel på handikappspel nedan.

Amerikans fotboll handikapp spel odds

NFL Över-/Under Odds

Totalspel

Totalspel är ett annat sätt att betta på NFL och amerikansk fotboll ett väldigt populärt sådant. Totalspel innebär hur många poäng du tror att det ska bli totalt under matchen. Saker som du vill ta ställning till inför ett totalt spel är på hur lagen spelar och hur bra lagen är offensiv/defensiv och vilken matchplan lagen har för dagen samt vilka spelare lagen ställer upp med.  Baserat på information som detta justeras linorna och oddsen.

Amerikans fotboll total spel odds

Låt säga att två bra offensiva lag möter varandra där båda lagen har sämre defensiv och båda lagen kastar bollen mycket, då lär linan vara hög. Dels för att båda har bra offensiv och sämre defensiv, dels för att tiden alltid stannas i NFL när du misslyckas med ett kast. När du springer med bollen fortsätter klockan ticka ifall du inte springer utanför planen med bollen. Lag som kastar mycket och inte’’mjölkar’’ klocka brukar således ha högre total linor på sina matcher.

Kombinationsspel

Som i många andra sporter så kan du kombinera spel och få ett odds i kombination med hur många spel du väljer. Det innebär att alla spelen i kombinationen måste sitta för att du ska vinna spelet. Nedan följer ett exempel på ett kombinationspel.

Asian Handicap -9,5 samt över 42 poäng i matchen inklusive förlängningen ger oss total oddset 3,35.

Ska rmavbild 2023-01-13 kl. 19.51.38
Ska rmavbild 2023-01-13 kl. 19.52.05

Terminspel

NFL Terminer (säsonger)
AFC Championship Winner
AFC East Division Winner
AFC East Division Winner
AFC North Division Winner
AFC South Division Winner
AFC West Division Winner
NFC Championship Winner
Vinnare av NFC East Division
Vinnare av NFC North Division
NFC South Division Winner
NFC West Division Winner
Super Bowl-mästare

Player Props

Om man blir tillräckligt insatt och vet hur bra lagen är offensivt och defensivt mot olika typer av spelare som runningbacks, Wide Reveivers så kan man ge sig in i ’’props’’ världen.

Props är att spela på en spelares prestation, där finns det en rad olika spel man kan spela på. Gör spelaren Touchdown? Tar spelaren emot bollen x antal gånger? Hur många yards springer eller kastar spelaren beroende på om det är en Quarterback eller en runningback, osv osv. Möjligheterna är nästintill oändliga och detta är som sagt något man skall ge sin in i när man lär sig sporten och man blir mer insatt i lagen och spelarna. Nedan ser ni ettt exempel på ett prestationsspel där man kan välja om spelaren ska göra touchdown i matchen men även andra alternativ som första touchdown eller sista touchdown.

Ska rmavbild 2023-01-13 kl. 19.54.36

Amerikanska fotbollsligor att spela på

LigaLandLigans Hemsida
NFL (National Football League)USAhttps://www.nfl.com/
CFL (Canadian Football League)Kanadahttps://www.cfl.ca/
NCAA (National Collegiate Athletic Association)USAhttps://www.ncaa.org/
USFL (United States Football League)USAhttps://www.theusfl.com/

Lag i NFL

TeamConferenceTeamConference
Arizona CardinalsNFCLas Vegas RaidersAFC
Atlanta FalconsNFCLos Angeles ChargersAFC
Baltimore RavensAFCLos Angeles RamsNFC
Buffalo BillsAFCMiami DolphinsAFC
Carolina PanthersNFCMinnesota VikingsNFC
Chicago BearsNFCNew England PatriotsAFC
Cincinnati BengalsAFCNew Orleans SaintsNFC
Cleveland BrownsAFCNew York GiantsNFC
Dallas CowboysNFCNew York JetsAFC
Denver BroncosAFCPhiladelphia EaglesNFC
Detroit LionsNFCPittsburgh SteelersAFC
Green Bay PackersNFCSan Francisco 49ersNFC
Houston TexansAFCSeattle SeahawksNFC
Indianapolis ColtsAFCTampa Bay BuccaneersNFC
Jacksonville JaguarsAFCTennessee TitansAFC
Kansas City ChiefsAFCWashington Football TeamNFC

NFL Most valuable player NFL (MVP)

Odds på NFL most valuable player brukar vara något alla Amerikaner sätter en peng på eller har en åsikt kring. Man kanske har något favorit oavsett på vilken nivå man är insatt i sporten för övrigt. Klart mest tippade spelaren för det här året är Josh Allen följt av Patrick Mahomes på en stark andra plats. Bakom dessa två storfavoriter har vi en tät liten klunga som utgörs av Aaron Rodgers, Justin Herbert och Tom Brady. Vem blir det tror du?

Kanadensisk Fotboll (Grey Cup)

Lag i Grey Cup

Lag (teams)
Winnipeg Blue Bombers
Calgary Stampeders
Saskatchewan Roughriders
Toronto Argonauts
Hamilton Tigercats
Montreal Alouettes
Ottawa Redblacks
Edmonton Elks
British Columbia Lions

NCAA

Lag i NCAA

AlabamaNorth CarolinaLouisville
GeorgiaArkansasTCU
Ohio StateMichigan StateFlorida State
ClemsonBaylorCentral Florida
Texas A&MArizona StateNebraska
OklahomaPurdueVirginia
USCIowaCalifornia
MichiganWake ForestHouston
WisconsinNC StateVirginia Tech
FloridaCincinnatiWashington State
LSUUCLAKansas State
UtahMarylandPittsburgh
OregonMississippi StateGeorgia Tech
Miami (Florida)AuburnColorado
Penn StateWashingtonArizona
MississippiMinnesotaSyracuse
Notre DameWest VirginiaBYU
TennesseeBoston CollegeTexas Tech
Oklahoma StateOregon StateIllinois
TexasStanfordSMU
KentuckyIowa StateCoastal Carolina
South CarolinaIndiana

Superbowl LVII 2023

Super Bowl är ett av världens största idrottsevenemang. Första Super Bowl någonsin att spelas var i Los Angeles 1967 på Memorial Coliseum.

Vart och när spelas Superbowl 2023?

Superbowl 2023 kommer gå av stapeln i Phoenix, Arizona på mäktiga State Farm Arizona den 12 februari.

Vilka ska spela i Super Bowl 2023?

Lagen är inte fastställda än utan första ska det avgöras i NFC (National Football Conference) och AFC (American Football Conference) vilka två lag som ska få mötas i Super Bowl.

Hur skaffar man biljetter och vad kostar det att gå på Super Bowl?

Det är väldigt svårt att få tag på biljetter till Super Bowl för den allmänna supportern. Majoriteten av biljetterna går till lagens supportrar, årskortsinnehavare, sponsorer, celebriteter osv. Sen är det ett saftigt pris för en biljett. En biljett kostar allt mellan 60,000 SEK till 300,000 SEK.

Vem uppträder i Super Bowl Halftime Show 2023?

Det här året uppträder Rihanna med gäster. Vilka gäster det blir är ännu inte avslöjat.

Hur många ser på Super Bowl?

Över 100 miljoner åskådare ser Super Bowl

Vilket lag har vunnit Super Bowl flest gånger? .

Det är två lag som delar på förstaplatsen. New England Patriots och Pittsburgh Steelers har vunnit Super Bowl sex gånger var.

Vilka lag har inte vunnit Super Bowl?

Arizona Cardinals
Atlanta Falcons
Buffalo Bills
Carolina Panthers
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Detroit Lions
Houston Texans
Jacksonville Jaguars
Los Angeles Chargers
Minnesota Vikings
Tennessee Titans

Vilken tränare har flest Super bowl titlar?

Det är den legendariske Bill Belichick som är huvudtränare för New England Patriots. Han har hela 8 Super Bowl ringar.