Sortera

×

Prix d’Amérique 2024 tips

Följ mig
Senaste inläggen av Hampus Sjoestedt (se alla)

Prix DAmerique Greatest saga pic

Till tipsen

Startlista Prix d’Amérique 2024 (Den troliga)

1 – Inmarosa (2nd Belgian Prize Q6) – €638,380 2 – Hokkaido Jiel (3rd Brittany Prize Q1) – €679,680

3 – Emeraude de Bais (2nd Prix de Bourgogne Q5) – €706,260

4 – Hussard du Landret (1st Prix de Bretagne Q1) – €782,160

5 – Izoard Védquais (2nd Prix du Bourbonnais Q2 – 1st Prix de Belgique Q6) – €878,550

6 – Gu d’Héripré (3rd Prix du Bourbonnais Q2 – 1st Prix de Bourgogne Q5) – €971,200

7 – Go On Boy (2nd Belgian Prize Q6) – €988,570

8 – Aetos Kronos – €1,200,194

9 – Ampia Mede SM (3rd Prix de Bourgogne Q5) – €1,383,750

10 – Idao de Tillard (1st Prize for Tenor de Baune Q4) – €1,474,430

11 – Hail Marry – €1,475,229

12 – Hooker Berry (2nd Prix de Bretagne Q1) – €1,528,520

13 – Flamme du Goutier – €1,601,955

14 – Cokstile – €1,828,968

15 – Délia du Pommereux – €1,893,755

16 – Joviality – €2,308,229

17 – Hohneck – €2,277,005

18 – Vivid Wise Ace – €3,627,158

Reserver

Diable de Vauvert – Bertrand le Beller
Power – Robert Bergh
Moni Viking – Björn Goop
Hanna des Molles – Laurent-Claude Abrivard
Eric the Eel – Tomas Malmqvist
Hip Hop Haufor – Christian Bigeon
Sayonara – Fredrik Wallin
Galileo Bello – Anne Francoise Donati Marc
Ibiki de Houelle – Franck Leblanc

Franska vintermeetinget

Vi har tagit oss fram till ett nytt år och med det har vi givetvis kommit fram till en nytt vintermeeting nere i Frankrike närmare bestämt på Vincennes travbana eller Vincennes Hippodrome de Paris som de själv kallar den. För er som är lite mer insatta så har vi ju faktiskt varit igång sedan november med flertalet kvalificeringslopp till det stora loppet i slutet av januari på kolstybben i Paris. Ofta kan man hitta vinnarna och platshästarna bland dessa som har tagit sig in på plats i de första lopperna. Vi hade bevis på det många år till exempel med Looking Superb 2019 och 2021 hade vi Facetime Bourbon man kan även involvera Bold Eagle men han hade nog vunnit hur de än gjort med uppladdningen 2016.

I och med att de har blivit inkvalade så pass tidigt så har de kunnat se till att hästen ska vara i absolut toppform i Prix d’Amérique. Givetvis kommer alla andra också vara i ett fantastiskt slag men har du kunnat matcha på ett helt annat sätt när du vet att du är in kvalad redan i november så är det enklare. I de tre finalerna får även vissa dock en plats på prissumma men de brukar ofta även vara med på några av de andra loppen som går av stapeln redan innan för att se hur formen ligger till och om det är ens är värt att ställa sig med i startlistan.

Prix d’Amérique, Hambletonian och Elitloppet är ofta vad man pratar om som de största loppen i världen och du måste vara något absolut extra för att lyckas vinna.

MånadLoppÅlder
NovemberPrix de Bretagne4-9-åriga
NovemberPrix Marcel Laurent4-5-åriga
DecemberPrix Doynel de Saint-Quentin5-åriga
DecemberCritérium des 3 ans3-åriga
DecemberPrix Octave Douesnel4-åriga
DecemberPrix du Bourbonnais4-9-åriga
DecemberPrix de Vincennes3-åriga
DecemberPrix Ténor de Baune5-åriga
DecemberCritérium Continental4-åriga
December/ JanuariPrix de Bourgogne4-10-åriga
JanuariPrix de Cornulier4-10-åriga
JanuariPrix de Belgique4-10-åriga
JanuariPrix de Croix5-åriga
JanuariPrix de l’Île-de-France5-10-åriga
JanuariPrix du Luxembourg5-10-åriga
JanuariPrix d’Amérique4-10-åriga
FebruariPrix de France4-10-åriga
FebruariPrix des Centaures4-6-åriga
FebruariPrix de Paris4-10-åriga
FebruariCritérium des Jeunes3-åriga
MarsGrand Critérium de Vitesse4-10-åriga
MarsPrix de Sélection4-6-åriga

Prix de Bretagne

Prix de Bretagne 2023, ett viktigt kvallopp för Prix d’Amérique, vanns av Hussard du Landret. Denna seger säkrade hans plats i Prix d’Amérique. Loppet, som ägde rum den 19 december på Vincennesbanan, såg starka prestationer från Hooker Berry och Hokkaido Jiel.

Elvis du Vallon tog tidigt ledningen men blev senare omsprungen av Ganay de Banville. Under loppets senare skede gjorde Hussard du Landret ett starkt framträdande genom att accelerera och ta ledningen i det sista svänget, och slutligen vinna loppet. Hooker Berry kom på andra plats och Hokkaido Jiel på tredje. Se loppet nedan:

Prix de Bourbonnais

image

I Prix de Bourbonnais, en viktig kvaltävling för Prix d’Amérique, triumferade den svenska superhästen San Moteur, körd av Björn Goop. Deras seger i en spännande slutstrid på Vincennesbanan säkrade deras plats i Prix d’Amérique 2024. Denna triumf kom efter en stark avslutning i Prix de Bretagne, där San Moteur visade extraordinär styrka på de sista 200 metrarna. I en dramatisk slutstrid i Bourbonnais visade Goop strategisk skicklighet genom att inledningsvis ta ledningen och sedan följa starka Izoard Vedoquais. Med en kraftfull slutspurt säkrade San Moteur segern, stöttad av ägaren Håkan Arvidssons passionerade hejarop från sidan.

Men som det går (knappt) att se på bilden så var det flera hästar nästan på linje över mål och det kanske inte var en överlägsen seger men han var först över linjen och det är målet. Men ni kan ju spana på loppet själv och avgöra, för mig var det lite svårt att avgöra hur bra han faktiskt var.

Speltips

Inkvalade hästar till Prix d’Amérique 2024

 • Hussard du Landret – Benoît Robin – Etta i Prix de Bretagne
 • Hooker Berry – Jean-Michel Bazire – Tvåa i Prix de Bretagne
 • Hokkaido Jiel – Jean Luc Dersoir – Trea i Prix de Bretagne
 • San Moteur – Björn Goop – Etta i Prix du Bourbonnais
 • Izoard Vedaquais – Philippe Allaire – Tvåa i Prix du Bourbonnais, Etta i Prix de Belgique
 • Gu d’Héripré – Fabrice Souloy – Trea i Prix du Bourbonnais, Etta i Prix de Bourgogne
 • Jushua Tree – Jean-Michel Bazire – Etta i Critérium Continental
 • Idao de Tillard – Thierry Duvaldestin – Etta i Prix Ténor de Baune
 • Emeraude de Bais – Benjamin Goetz – Tvåa i Prix de Bourgogne
 • Ampia Mede SM – Fabrice Souloy – Trea i Prix de Bourgogne
 • Inmarosa – Laurent Claude Abrivard – Tvåa i Prix de Belgique
 • Go On Boy – Romain Derieux – Tvåa i Prix de Belgique

San Moteur är skadad och kommer inte att vara med och Jushua Tree har de varit tydliga med att de hoppar över detta år, så utöver dessa så kommer det tillkomma en drös hästar på pengar.

Tips 1

Jag skulle spela plats på Izoard Vedaquais om jag hade lagt pengar själv, vilket jag har.

image 2

Jag fick 7 gånger men efter tiden har gått och han har gjort bra insatser så har oddset gått ner. Nu (läs 14 Januari) får man 3.25 hos Unibet och 1.91 hos Betsson. Följer ni Reizbet på Telegram så missar ni inte sånna här spel.

Tips 2

Många gånger kommer vi in med en absolut superhäst som bara vinner, och många gånger så går det in. Det är ett hårt lopp som kräver en ruskigt bra häst och att folk har lite respekt. När Björn tog spets med Readly så var det inte allt för många som vågade kliva fram och försöka ta över. Hade det varit någon annan så hade det säkerligen blivit många körningar. Jag tror att folk tycker att Idao kan slås, och folk kommer köra därefter.

Jag tror att Hussard du landret och Hooker Berry kan vara väldigt intressanta på plats alternativt en Tvilling runtom med Hussard, Hooker och Izoard.

Klicka här under för att komma till Betsson och göra ett lir.

Prix d’Amérique favoriterna


Idao De Tillard

Som ganska klar favorit här i Prix d’Amérique 2024 är det fler än jag som har sett att Idao De Tillard är något speciellt. Han har gjort några riktigt svettiga prestationer i B-loppen och sett ut som en “rund miljon” när han i princip joggar ifrån motståndarna.

Här kan ni se när han plockar ner Izoard Vedaquais från dödens relativt enkelt. Jag har dock tilltro att Izoard kanske kommer vara än mer toppad i PDA.

Svenska spel har även varit och träffat PDA favoriten hemma i Frankrike.

Hooker Berry – fjolårets vinnare

Vad skulle Prix d’amerique vara utan en titelförsvarare – Hooker Berry, en riktig travstjärna, född 2017 och tränad av den berömde Jean-Michel Bazire. Denna franska komet har som sagt redan travat in sig in i historieböckerna genom att knipa förstaplatsen i Prix d’Amérique – fjolårsvinnaren. Tänk, han har samlat på sig över 1,5 miljoner euro i prispengar och vunnit 13 av sina 58 lopp – alla i ruskigt hård konkurrens!

Det är något speciellt med Hooker Berry – han har den där elektriska snabbheten som får publikens hjärtan att slå volter och en uthållighet som inte går av för hackor. Oavsett om han startar snabbt eller spurtar i slutet, har han en förmåga att överraska och charma spelare och travfans lika. Jag blev charmad då han vann om än lite förvånad då jag trodde att Duvaldestin bröderna skulle plocka någon topp-placering på dennes bekostnad. Men vi får som Svenskar glädjas lite då man har en svensk sköterska vid namn Rebecca Lejon som skötte PDA vinnaren.

image 4

San Moteur – Struken

San Moteur – Svenskhoppet. Vi har sett han göra enastående prestationer men många Svenska experter och tränare tror att han inte kommer ha en chans i loppet. UPPDATERING: San Moteur har tyvärr fått en skada och kommer inte att ställa upp i PDA. Väldigt trist för alla Svenskar och alla kring hästen.

Uppstickarna

Att kalla dem för uppstickare är ganska hårt då de är världsartister allesammans.

Hail Mary

Nu kanske vårt största svensk-hopp, den tidigare Bergh hästen har genom åren gjort några ruskigt svettiga prestationer. Många kanske har Elitloppet på näthinnan och får han bara en bra resa i lite ryggar så kan han vara ett ganska vettigt plats-spel, speciellt när Daniel har fått fixa förberedelserna som han har velat, de andra åren tycker jag alltid det har varit några problem och sjukdomar för Reden.

Allt är optimalt. Och nu har vi skorycket kvar, så har han tävlat bäst hos mig, det höjer honom sedan ska jag testa rycktussar för första gången på honom i ett jobb på måndag. Han har mognat och jag tror att det är dags nu. Jag får ha lite is i magen och åka ut på rundbanan och testa.

Daniel Reden

Izoard Vedaquais

Izoard Vedaquais, tränad av Philippe Allaire, är en stark kandidat för Prix d’Amérique, speciellt med tanke på hans tidigare dueller med förhandsfavoriten Idao de Tillard där han faktiskt har tagit sig förbi ett par gånger. Med Björn Goop som kusk har San Moteur tidigare släppt ledningen till Izoard Vedaquais, vilket kan antyda en liknande taktik i det kommande loppet. Denna erfarenhet av att mäta sig mot topphästar, kombinerat med attraktiva odds, gör Izoard Vedaquais till en lockande uppstickare för spelare som söker ett bra lir. 26 gånger hos Unibet just nu!

Övriga fältet

Hussard du Landret

En bra häst som jag har haft ett fint öga till en längre tid, har även kvalat in väldigt tidigt vilket jag har sagt flera år är en väldigt viktig del i uppladdningen, och flera hästar som vunnit i Prix de Bretagne har tagit bra placeringar om inte vinst.

Prix d’Amérique 2024 odds

Taget från NoAccountBet (23-01-2024)

HästVinnarePlats (1-3)
Idao De Tillard31.7
Hooker Berry62.3
Ampia Mede Sm6.52.45
Go On Boy113.3
Gu D’Heripre143.5
Hail Mary154.5
Izoard Vedaquais153.75
Joviality164.5
Hussard Du Landret225.25
Hohneck357.75
Hokkaido Jiel357.75
Inmarosa357.75
Emeraude De Bais6514
Vivid Wise As7516
Aetos Kronos8518.5
Delia Du Pommereux12525
Diable De Vauvert15030
Italiano Vero15030
Flamme Du Goutier17535
Power17535

Odds hos Betsson (Taget Onsdag 3 Januari)

StartandeTränareFasta odds
VinstPlats
Idao De TillardThierry Duvaldestin3.51.41
San MoteurBjörn Goop4.751.62
Ampia Mede SmFabrice Souloy6.51.91
Hooker BerryJean-Michel Bazire72
Izoard VédaquaisP. Allaire112.66
Gu D’heripreFabrice Souloy133
Hussard Du LandretB. Robin214.33
Hail MaryDaniel Reden265.16
Hokkaido JielJean-Luc Claude Dersoir265.16
Horsy DreamPierre Belloche265.16
Vivid Wise AsP. Allaire316
Emeraude De BaisBenjamin Goetz346.5
EtonnantRichard Westerink346.5
Vivid Wise AsAlessandro Gocciadoro417.66
Go On BoyRomain Derieux417.66
Great SkillsDaniel Wäjersten519.33
JovialitySabine Kagebrant7112.66
Ganay De BanvilleJean-Michel Bazire7112.66
Hip Hop HauforCh. Bigeon7112.66
Italiano VeroP. Allaire7112.66
Oracle TileThierry Duvaldestin7513.33
PowerRobert Bergh8114.33
CokstileGennaro Casillo8114.33
InstrumentalisteSébastien Guarato9116
Happy ValleyPhilippe Moulin9116
It’s A DollarmakerSébastien Guarato9116
Héraut D’armesJean-Michel Bazire9116
Delia Du PommereuxSylvain Roger10117.66
Horace Du GoutierSébastien Guarato10117.66
Diable De VauvertBertrand le Beller10117.66

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reiz rekommenderar

Välj en välkomstbonus:
100% Betting bonus

upp till 1000 kr (6x)

100% Casino bonus

upp till 1500 kr (30x)

Betsson är ett av de äldsta och mest namnkunniga av casinon och betting sidorna i världen. En klassiker helt enkelt.

I över 20 år har man byggt upp ett rykte om sig som världens bästa sportsbook. Deras trading team är erkänt bäst i branschen.

Den officiella lanseringen av Betinia i Sverige skedde i April 2022. Men varumärket har varit live på andra marknader redan sedan December 2020.

Hajper har snabbt blivit en storfavorit bland Svenska spelare och vuxit sig enormt stora i intergalaktiska mått mätt.