Sortera

×

Newcastle vs Liverpool – den stora duellen

Följ mig
Senaste inläggen av Hampus Sjoestedt (se alla)

Kommande söndag, den 27 augusti 2023 klockan 17:30 svensk tid, kommer St. James’ Park att vibrera av spänning från mötet mellan Premier League-lagen Newcastle och Liverpool. Kommer Newcastle kunna utmana Liverpool och bryta motståndarnas dominans?

Tidigare möten

När vi granskar de senaste tio senare mötena mellan dessa lag, dominerar Liverpool statistiken. Av de sista tio matcherna har Liverpool gått segrande ur striden åtta gånger, medan Newcastle inte registrerat någon seger och bara lyckats kryssa två gånger. Den senaste matchen som spelades den 18 februari 2023, var inget undantag där Liverpool tryggt tog hem matchen med 2-0.

Nuvarande form:

Vi ser en blandad form från båda lagen i inledningen av säsongen. Newcastle, med nyligen en blytung förlust mot Manchester City (0-1) men också stora vinster som den mot Aston Villa (5-1). Liverpool, å andra sidan, går starkt in i matchen med en vinst senast mot Bournemouth (3-1) och kryss mot Chelsea.

De senaste 5 matcherna för Newcastle

  1. Manchester City 1-0 Newcastle
  2. Newcastle 5-1 Aston Villa
  3. Newcastle 4-0 Villarreal
  4. Newcastle 2-0 Fiorentina
  5. Barrow – Newcastle

De senaste 5 matcherna för Liverpool

  1. Liverpool 3-1 Bournemouth
  2. Chelsea 1-1 Liverpool
  3. Liverpool 3-1 SV Darmstadt 98
  4. Liverpool 3-4 Bayern Munich
  5. Liverpool 4-0 Leicester

Skadad och/eller avstängd

Lagen har inte rapporterat några skador eller suspenderade spelare inför söndagens match.

Spelråd

En sak som är tydlig är att Liverpool har övertaget, både genom att kolla historiskt mellan lagen och deras nuvarande form. Med 10 % chans till hemmavinst och jämnt fördelade odds på 45 % för oavgjort och bortavinst, verkar det säkraste spelet vara en dubbelchans till oavgjort eller Liverpool. Vid vinst kan Liverpool klättra uppåt i tabellen, medan Newcastle riskerar att tappa terräng om de inte kan säkra tre poäng.

Divisionstabellen

Ställningen i tabellen i skrivande stund placerar Newcastle på en åttonde plats med tre poäng medan Liverpool ligger något högre på femte plats och fyra poäng. Det är fortfarande alldeles för tidigt i säsongen för att säga något men en vinst för båda lagen tar dem närmare de värsta konkurrenterna i toppen.

Vädret

Väderrapporten visar att det förväntas vara 15 °C vid tidpunkt för matchen, med en relativ luftfuktighet på 84 %. Vindstyrkan förväntas vara 9,7 km/h från riktning 272 °. Det förväntas även en liten mängd regn, endast 0,7 millimeter. Det kommer inte att påverka matchen i någon större utsträckning.

Alla förutsättningar är på plats för en spännande match mellan Newcastle och Liverpool på St. James’ Park. Det återstår att se vilket lag som kommer att gå segrande ur striden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *