Sortera

×

Mjällby AIF mot Hammarby FF – Allsvenskan-mötet som kan förändra allt

Följ mig
Senaste inläggen av Hampus Sjoestedt (se alla)
Det är dags för ett spännande Allsvenskan-möte när Mjällby AIF tar emot Hammarby FF på Strandvallen på söndag den 27 augusti 2023, klockan 15:00 svensk tid. Ett möte mellan två lag som klamrar sig fast i mitten av tabellen. Det kommer vara en match som båda lagen verkligen vill vinna för att avancera i tabellen.

Sista tio matcherna lagen emellan

Historiskt sett har det varit jämnt mellan de sista mötena. Av de åtta senaste matcherna har Mjällby gått segrande ur striden tre gånger, medan Hammarby har vunnit fyra. Den sista matchen lagen emellan slutade oavgjort, vilket tyder på att inget av lagen vill ge upp utan kamp.

Nuvarande form

Mjällby AIF:s form har varit varierande på senaste tiden, med en kompott av segrar, förluster och oavgjorda resultat i deras senaste fem matcher.

Mjällby AIF:s sista 5 matcher

  1. IF Elfsborg 2 – 0 Mjällby AIF
  2. Mjällby AIF 1 – 0 Malmö FF
  3. Varbergs BoIS FC 0 – 3 Mjällby AIF
  4. Mjällby AIF 0 – 1 Djurgårdens IF
  5. Sirius 2 – 3 Mjällby AIF

Hammarby FF är i mycket bättre form, med fler segrar och färre förluster i de sista fem matcherna i Allsvenskan.

Hammarby FF:s sista 5 matcher

  1. Kalmar FF 0 – 0 Hammarby FF
  2. Hammarby FF 1 – 0 IF Elfsborg
  3. Hammarby FF 2 – 1 IFK Norrköping
  4. IF Brommapojkarna 1 – 0 Hammarby FF
  5. Hammarby FF 3 – 1 Kalmar FF

Skador och avstängningar

Det finns ingen rapport om skador eller avstängningar i båda lagen inför matchen. Spelarna verkar vara i god form och vi kan förvänta oss en hård kamp på planen.

Speltips och statistik

Med Hammarby FF:s fina form och Mjällby AIF:s stabilitet kan vi förvänta oss ett intressant möte. Ett spel på en dubbelchans: oavgjort eller Hammarby FF och under 3,5 mål kan vara ett klokt val. Poängprocent för hemmalaget är 48,8 % och för bortalaget Hammarby FF 51,5 % vilket indikerar att det kommer bli en mycket tight match.

Efter att ha åkt ut mot Twente i kvalet till Europaspel kan moralen hos Hammarby möjligen var något låg vilket också borde tas med i beräkningarna inför matchen.

Ligaplacering och påverkan

Just nu ligger Hammarby FF på en sjätte plats i Allsvenskan, en poäng före Mjällby AIF. En vinst för båda lagen kan potentiellt skicka dem uppåt i tabellen. Med tanke på att inget lag ligger säkert i toppen, kan resultatet från den här matchen få stora konsekvenser för lagen framför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *