Sortera

×
Följ mig

Det är ett pressat AIK som åker till Tjeckien för att sig an Slovacko. Det är den sista kvalomgången till Europa Conference League. Matchen Slovacko vs AIK går av stapeln kl 19:00 och spelas på Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty.

Bakgrund till matchen

Slovacko vs AIK – Torsdag 19:00

Det AIK som nu åker ner till Tjeckien ska på något sätt rädda upp den här säsongen. Laget har lyckats haka på toppen under inledningen av den Allsvenskan säsongen. Men nu i de senaste matcherna har man börjar se att laget inte riktigt räcker till. Problemet är truppen som är för tunn i vissa lagdelar och ropen om Bartozs avgång har blivit fler och fler när spelet inte utvecklat som klubben önskat sig.

John Guidetti har förvisso kommit in i laget och levererar på sin front. Det tillför fler alternativ offensivt men det är grundspelet som jag tycker saknas alldeles för ofta. Nu väntar Slovacko på bortaplan och här är man inte direkt storfavoriter. Till matchen så saknar man Otieno som är avstängd, plus i att Nabil Bahoui är tillbaka men formen på honom är inte den bästa är min känsla. 

Slovacko har jag handen på hjärtat inte allt för mycket insyn i men det man har sett i matchen mot Fenerbahce så är det ett defensivt starkt lag med mycket inhemska spelare. Man slutade fyra i den tjeckiska ligan förra säsongen som förvisso inte alls är dålig så det säger väl en del om laget i sig. På hemmaplan har man inte heller förlorat sedan förra säsongen och då mot Slavia Prag som vann ligan. Så ett starkt hemmalag är det som väntar AIK under torsdagen. 

Förväntad matchbild – Slovacko vs AIK

AIK kommer nog vara ganska avvaktande i början av matchen. Värmen kommer ligga och därför kommer båda lagen att vilja spara på krafterna. AIK hade nog gärna fått med sig ett bra resultat från den här matchen. Det hade självförtroendet mått bra av när man ska möta Hammarby på Friends på Söndag.

Slovacko är inte heller det målgladaste laget så att vi skulle få se en målfest här ser spelbolagen som mindre sannolika och det gör jag nog också. Det enda som oroar är AIK svaga form och att man inleder ofta att släppa in första målet för att sedan jobba i uppförsbacke, det kanske funkar mot Värnamo mfl i Allsvenskan men det här blir nog en tuffare nöt att knäcka vid underläge. Med Otieno borta så tappar AIK en del i sin offensiv och som har farten att ta sig förbi sin spelare. I tighta matcher så blir fasta situationer väldigt viktiga och det jag har läst om Slovacko är att man är bra på detta. Det återstår att se. 

Mitt speltips

Jag tror AIK får det tufft med sin form och avstängde Otieno och i värmen mot Slovacko. Det känns som ett starkare lag för dagen. Tror heller inte AIK skulle misströsta helt att bara förlora med uddamålet för att kunna vända i returen på hemmaplan inför sina supportrar. 

Jag väljer att spela rak seger för Slovacko. Bäst odds på Slovacko vs AIK hittar du i vanlig ordning hos Pinnacle Sports med 1.934 gånger pengarna. Har du inget konto hos Pinnacle? Registrera ett här!

Lycka till!

/Rasim Reiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Reiz rekommenderar
Bet365 är en av världens absolut största spelbolag och har varit i gamet väldigt länge, de vet hur man haterar sport och spel som ingen annan.

I över 20 år har man byggt upp ett rykte om sig som världens bästa sportsbook. Deras trading team är erkänt bäst i branschen.

Den officiella lanseringen av Betinia i Sverige skedde i April 2022. Men varumärket har varit live på andra marknader redan sedan December 2020.
Hajper har snabbt blivit en storfavorit bland Svenska spelare och vuxit sig enormt stora i intergalaktiska mått mätt.